Νέες φρεγάτες: Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.


Γράφει ο Θεόδωρος Νικολοβγένης

αναδημοσιεύουμε από το defencereview.gr


Ο γράφων, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχει δηλώσει το θαυμασμό του προς όλους όσους υποκινούμενοι από άδολη αγάπη προς το ΠΝ, αγωνιούν για την επιλογή των νέων ΦΓ και μάλιστα καταθέτουν τις απόψεις τους. Έχει αποφασίσει όμως, να μη λάβει μέρος σε όλη αυτή την παραφιλολογία που επικρατεί στις ιστοσελίδες του ειδικού και μη, τύπου και επιπλέον να μη λάβει το μέρος καμίας εκ των υποψηφιοτήτων. Ο λόγος είναι απλός. Υπάρχουν δεδομένα που μόνο οι εμπλεκόμενοι με το πρόγραμμα γνωρίζουν και που οι υπόλοιποι θα τα μάθουμε αρκετά χρόνια αργότερα.

Ωστόσο, κάτι πολύ χρήσιμο θα ήταν η αποτύπωση της παρούσας κατάστασης των κύριων μονάδων επιφανείας (ΚΜΕ) του ΠΝ και του τουρκικού (TDK). Με τον όρο ΚΜΕ αναφερόμαστε στα πλοία μεγέθους κορβέτας και πάνω.

Στον πιο πάνω πίνακα παρουσιάζεται η ενεστώσα κατάσταση στα κατά την άποψή μας βασικά χαρακτηριστικά των ΚΜΕ.

Παρατηρείται μία γενική αριθμητική υστέρηση του ΠΝ περίπου με λόγο 1:1,5. Στον τομέα των Α/Α βλημάτων, η υστέρηση είναι του μεγέθους 1:3,76 ( αν υπολογιστούν και οι SM-1 των Gabya Class) ή του 1:1,65 αν δεν υπολογιστούν. Θεωρούμε φρόνιμο, να λαμβάνουμε πάντα το δυσμενέστερο σενάριο, παρότι υπάρχουν αποδείξεις ότι μέρος των πυραύλων παρουσίασε αστοχίες στο θέατρο επιχειρήσεων της Λιβύης. Όμως δεν θα ήταν φρόνιμο να εξάγουμε ισοπεδωτικά συμπεράσματα και να απαξιώσουμε όλο το απόθεμα των SM-1 του TDK.

Α/Α πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς τύπου SM-1 που βλήθηκε στη Λιβύη και παρουσίασε εμπλοκή. Ο αριθμός των λειτουργικών βλημάτων τύπου αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Σε περίπτωση μη λειτουργηκότητας αυτών οι 4 μη εκσυγχρονισμένες ΦΓ τύπου Gabya, τι είδους Α/Α μπορούν να βάλουν;;;

Κατά συνέπεια, θα κινηθούμε στην ανάλυσή μας, με τα δεδομένα του πιο πάνω πίνακα.

Πάμε να δούμε τα εξοπλιστικά των δύο ναυτικών.

Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ):

Το ΠΝ, έχει λάβει έγκριση για τέσσερις νέες ΦΓ πολλαπλού ρόλου, πλοία ενδιαμέσου λύσεως και τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ, πακέτο 5 δις €.

” Πλοία χωρίς πληρώματα, είναι μόλυβδος βαρύς βυθιζόμενος εντός ύδατος ” , είχε πει κάποτε ο Ναύαρχος Κουντουριώτης κάτι που αποδείχθηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του προγράμματος αυτού, δεν μπορεί να καθορισθεί επίσημα αν δεν ανακοινωθούν οι ανάδοχοι των διαφόρων υποπρογραμμάτων, αλλά εκτιμούμε πως λογικά θα περατωθεί λίγο πριν το 2030 για τις νέες ναυπηγήσεις. Τα πλοία της ενδιαμέσου, θα πρέπει να παραληφθούν πριν το 2023 για να έχει νόημα ο όρος «ενδιάμεση λύση» και μάλλον απ’ ότι φαίνεται θα προτιμηθούν οι ΦΓ Μ του Ολλανδικού και ίσως και του Βελγικού Ναυτικού (σε δεύτερο χρόνο).


συνεχίστε την ανάγνωση της ανάλυσης στην πηγή:

https://defencereview.gr/nees-fregates-oi-arithmoi-lene-tin-alith/

Απάντηση